Начало
Представителство Представителсто на:
  AMI DODUCO GmbH DODUCO
  INTERKONT GmbH INTERKONT Berger GmbH
  ING. KULMS GmbH, INSECT-O-CUTOR Kulms "Insect-O-Cutor"
  HUECO ELECTRONIC GmbH Hueco Electronic GmbH
  HUECO ELECTRONIC GmbH Entel TTT JSC
  HUECO ELECTRONIC GmbH MJ Spings
  HUECO ELECTRONIC GmbH Gildia Stroi GmbH
  HUECO ELECTRONIC GmbH Вашата фирма
Европроект Европроекти с НЕСТ
Еврофондове - "ОП"
Business Support Center Бизнес за МСП Ново
Инвестиции Инвестиции
НЕСТ Консулт НЕСТ-Консулт
Инфоцентър - НЕСТ ИНФОБИЗНЕС Инфоцентър
Фирмен сервиз Услуги
Фирмен профил Фирмен профил
Контакт Контакт
 
НОВО, НОВО
Новости от фирмата:
1. Wiki
2. Сребърни кюлчета 99,99
3. Разфасовки - Ag кюлчета
4. AlCunnect - нов материал
 
 
 

DODUCO, we know how

DODUCO, we know how

DODUCO, we know how

DODUCO, we know how

Енциклопедия, справочник на фирмата за електрическите контакти

Фирмата предлага на свойте клиенти и партньори една своебразна енциклопедия на материалите прилагани в електрическите контакти на немски и на английски език. Книгата е особено добро помагало както на професори, доценти, лектори, така и за студентите, бъдещите носители на искрата, лутаща се между подвижния и неподвижен контакт.

 

НОВО

Продажба на сертифицирано, инвестиционно сребро на кюлчета с чистота 99,99
Сертифицирано сребро, с най-добрата чистота 99,99
Кликни за подробности върху снимката или
ТУК
 
 
 
 
Фирма DODUCO GmbH, Германия
AlCunnect by DODUCO
Контактен материал и електрически контакти
Contact specialist! The only contact you need!
Контактен материал от световния лидер и главен партньор на електротехническата, електронната и автомобилна промишленост.
Фирмата е специализирана за производството на контактен материал на основата на благородни метали и техните сплави, масивни, биметални и триметални нитчета, щанцови детайли и електро-механични компоненти, шприцовани с пластмаса, повърхностно слойна технология и галванотехника.
НОВО, НОВО
ДОДУКО ГмбХ

Фирма DODUCO, като иновативна фирма, заемаща челна позиция в световните производители на контактен материал, се намира в краен процес на разработка на новия материал:

„Свързване на мед и алуминий в композитен материал“

(„Kupfer – Aluminium Verbund“)

www.alcunnect.de

 

ALCUNNECT БРОШУРА НА КОПОЗИТНИЯ МАТЕРИАЛ

За целта за по-любознателните и клиентите на фирмата могат да се запознаят в интернет с новия сайт на фирмата под фирменото име AlCunnect.

Интересно е да се отбележи, че такива продукти, каквито ще ви представим малко по-надолу не са представяни все още на световния пазар.

Въпреки, че този най-нов продукт, не може да се похвали в момента с голям брой референции, то предизвикания към него интерес е много голям. Големите под доставчици на автомобилната промишленост на Германия, като фирма Bosch, Flextronics са в преговори с фирмата DODUCO.

Нашата цел в момента е да информираме нашите клиенти за тази нова възможност и новият материал AlCunnect, поради своите специфични особености, да може да намери приложение в следващото поколение продукти.

Иновативен композитен материал от алуминий и мед

Нарастващите изисквания към охладителните системи в силовата електроника, както и тенденцията към непрекъснато и последователно олекотяване на конструкциите  в автомобилната промишленост изискват от всички участващи партньори разработки с иновативна ориентация.

 

DODUCO прие своевременно  тези предизвикателства и разработи композитен материал от металите мед и алуминий. Комбинацията от тези метали може да реализира икономии на разходи, тъй като използването на скъпия метал мед е заменен с по-изгодния алуминий. Освен това значително се намалява на теглото на изделието чрез използването на алуминий. Новият продукт на DODUCO - AlCunnect осигурява надеждна връзка съставена от мед и алуминий.

AlCunnect - биметална лента

Варианти на биметала AlCunnect

Получаването на композитния материал се извършва с платиниране чрез студено валцоване  с последващи процеси на термообработка, като по този начин става свързването на металите - алуминий и мед. За да отговори на индивидуалните нужди DODUCO предлага композитния материал AlCunnect в два различни варианта:

1. Вариант е разработеният хибриден материал с припокриване, който се осъществява с челно припокритие на двата материала.
2. Другият вариант е композитен материал, в който медните и алуминиеви заготовки се платинират(валцоват) по продължение на цялата повърхност.
Материал с припокриване Материал валцован на цялата повърхност
Хибриден материал с припокриване - биметална лента Композитен материал

Предимства и характеристика на хибридния материал AlCunnect

 

Поради възможната комбинация от материал и съотношения като избор на индивидуална дебелина на слоя възникнат съответните предимства и свойства на композитния AlCunnect.

Cu - мед Медта е известен с много висока електропроводимост. Въпреки това, неговата цена през последните години значително се увеличава и по този начин се превърна в скъпа суровина. Двойката материал мед и алуминий, се характеризира с изключително стабилна и електрически силно проводима връзка, лесна за възпроизвеждане и в резултат на използването на хибридния материал AlCunnect могат да бъдат получени икономии, недостижими днес с прилагането на конвенционалните материали.
Al - Алуминий Алуминият е на четвъртото място по най-добра електрическа и топлинна проводимост от всички метали. Само среброто, медта и златото са по-добри от него. Въпреки, че алуминия не превъзхожда в това отношение медта, то той е много по-лек и по-евтин. При еднаква проводимост на мед и алуминий, напречното сечение на алуминий е 1.6 пъти по-голямо от медта, но тежи само на половина от това на медта.
Положителните аспекти за използването на хибридни материали като AlCunnect допринасят не само  за спестяване на производствените разходи, но значително олекотяват теглото на изделието, което в автомобилния и въздухоплавателния сектор играе решаваща роля. В същото време, хибридния биметален алуминий и мед е устойчив на температура до 200° С и се характеризира с отлична механична адхезия.

Икономия на мед чрез заместване с алуминий
al
Свойства и предимства на хибридния материал - AlCunnect
Свойства Предимства

• Здраво свързване на мед и алуминий
• Добра електрическа проводимост
• Температурна устойчивост до 200 °C
• Металургична свързаност с превъзходни механични показатели

• Свързване на Мед и Алуминий

• Намаляване на разходите чрез заместването на скъпата мед чрез изгодния алуминий

• Редуциране на теглото

• Индивидуално  адаптивно приложение

• Опазване на ресурсите и устойчивост

Свързване с припокриване

Така наречената връзка с припокриване при AlCunnect се състои от два компонента, където първия компонент е мед, а втория алуминий.

 

Свързаният с припокриване лентов материал може да се произвежда и бъде с обща ширина до 100 милиметра и дебелина до 2 милиметра. Ширината на припокриващата се част на алуминиевите и медни ленти може да бъде около 5 мм. Отношението в ширината на припокриващите се части на алуминиевата и медна лента се избира индивидуално, по желание на клиента.

Преглед на размерите Биметална лента

Обща ширина

до около 100 mm / 4“

Дебелина

до около 2 mm / 0.08“

Ширина на припокриване

около. 5 mm / 0.2“

Отношение в ширината Al/Cu

широко свободно избираема

 

Преглед на всички приложения на AlCunnect

 

AlCunnect като свързващ елемент на акумулаторните клетки

Акумулаторни батерии
Алуминиево-медната двойка се използва в електрическата мобилност, за да свържете отделните литиево-йонни клетки в акумулаторната система.
Li-Ion Предизвикателството по време на производство на тези акумулаторни батерии е да се постигне предаване на оптимална мощност. Биметалният материал  AlCunnect  е идеалната комбинация от материали за съединяване на клетките на литиево-йонните батерии, анода да е свързан с мед и катода връзката да се осъществява с алуминий.

Приложения:

електрически и хибридни превозни средства
 
AlCunnect за кабелни приложения в сектора на алуминий и мед
AL
Още днес при новите превозни средства се използват алуминиеви кабели за предаване на ток.
Kabel AL Тъй като алуминият е сравнително мек и при механично натоварване се изплъзва, след определено време би могло да стане  отпускане на винт и гайка или където е кремповано мястото да се отпусне. Това изисква по-надеждна връзка между медта и алуминия. Припокриващият се композитен AlCunnect  материал намира тук приложение като щепсел или кабелна обувка от алуминий и мед. Тези изделия  се използват например за свързване на алуминиеви кабелни стволове към медни в превозните средства
Области на приложение: конектор / кабелни обувки за алуминиеви кабелни стволове електрическата система на автомобилите, както и за кабелни инсталации за уреди в домакинството.
AlCunnect за алуминиеви намотки и макари
Хибридния материал от алуминий и мед AlCunnect  на ДОДУКО намира навсякъде приложение, където се използват електромагнитните бобини с алуминиеви намотки.
Още днес в нови разработки се заменят медните намотки с алуминий, за да се достигнат, по-ниски разходи за материал и да се намали теглото на продукта. Електромагнитните бобини се използват например в трансформатори, релета, електрически двигатели, генератори и електромагнити.
Области на приложение: трансформатори, релета, електродвигатели, електрически генератори, електромагнити
AlCunnect за повишено намаляване на температурата в охладителните елементи
AlCunennect
Радиатори за силова електроника в момента се произвеждат почти изцяло от масивен  алуминий.
Произведените и екструдирани радиатори със заготовка от алуминий и мед /AlCunnect/ имат по висока топлопроводимост, поради факта, че от към полупроводниковата страна може да се постави по дебел слой от мед. Поради по-високата топлопроводимост на медта и по-високия топлинен капацитет може да се постигне производителност на охлаждането, което не може да се постигне само с алуминий. Освен това се постигат и предимства при използването на хибридния материал от мед и алуминий AlCunnect  при водни охладителни системи.
Области на приложение: Силова електроника, автомобили
За повече информация виж и сайта на фирма DODUCO
  www.alcunnect.de
   

 

Октомври 2015 год.

НОВО, НОВО

DODUCO представя безплатно за студенти, научни работници и всички интересуващи се от основите на Електротехниката и в частност на контактния материал, новата книга и справочен материал „Електрическите контакти“  в свободната енциклопедия Wiki

 

www.electrical-contacts-wiki.com

 

За всички любознателни и професионалсти в областта на електротехниката

 

 

Свободната енциклопедия Wiki съдържа данни, свойства, приложения, норми и стандарти за термичното огъване на контактните материали, заготовки, контактни части, шприцовани детайли от пластмаса и метал, композити, покрития, галванични продукти и рециклиране на материали съдържащи благороден метал. Като допълнение се разглеждат и са описани различни аспекти за опазване на околната среда и методи за изпитване на електрически контакти.

 

Потребителите имат възможност в бъдеще да допълват страниците със статии или да публикуват нови статии. Така DODUCO създава актуална и изчерпателна справка за всички професионалисти и ентусиасти в областта на електрически контакт  и технология.  

 

За успешното изпълнение, проектът  бе подпомогнат от Steinbeis –„ Центъра за развитие на предприемачеството“, Пфорцхайм - www.szue.de

 

Юни 2014

За повече информация, посетете и сайта на фирмата www.doduco.net